diumenge, 14 d’octubre del 2012

Què tal una Pilota de Platí i Diamants?


Leo a Mou i veig a Lio.

Sembla un embarbussament, però no ho és. Diu José Mourinho que seria un crim no donar-li la Pilota d'Or a Cristiano Ronaldo, i no li falten raons.

Però llavors apareix Messi, els diumenges, els dimecres, els divendres, el dia que jugui i, mal que els pesi als que ensenyen aquesta carta com taló d'Aquil·les, també vista la samarreta que vista. Perquè si val la dada, en aquest 2012 porta marcat 11 gols en 7 partits amb l'Argentina -els dos últims ahir a la nit, contra Uruguai, per les Eliminatòries per al Mundial 2014- i tots van servir per guanyar aquestes trobades. Si també comptéssim les assistències o la participació en les jugades ofensives del seu Selecció, hagin acabat en gol o no, l'estadística seria encara més aclaparadora.Sorgeixen els que demanen la Pilota d'Or per a Casillas, Iniesta o Xavi, i tampoc estan escassos d'arguments, per trajectòria i sapiència en els casos d'Iker i el “cervell” del Barça, per genialitat i oportunitat per aparèixer en instants decisius si es parla del “mag” de Fuentealbilla.


Però llavors apareix Leo, amb la seva regularitat insultant, els dissabtes, els dimarts, els dijous ... ratificant partit rere partit aquella sentència de Pep Guardiola, quan va dir que “sempre juga bé”.És per això que des del títol plantejo un suggeriment: que es creï un Pilota de Platí, o de Diamants, o de les dues coses. I que per descomptat se li lliurin a Messi. Un per any o un definitiu, ja per sempre, i així ens oblidem de les discussions.


Llavors, i només llavors, hi haurà espai per repartir Pilotes d'Or entre els altres. Perquè sens dubte els mereixen Cristiano, Iniesta, Casillas, Xavi i potser algun altre. Perquè són fenòmens indiscutibles, cracs superlatius. Però han tingut la desgràcia de coincidir en el temps amb el millor esportista en la Història d'aquest joc. Amb un noi que aprèn i millora temporada rere temporada, que no deixa de progressar mai, que engrandeix el seu repertori al mateix temps que el seu radi d'acció i la seva presència com a líder en els equips on juga, que protesta i s’enfada quan els seus companys no li comprenen i celebra els gols com es celebren al potrero, amb el crit espontani i expulsant la ràbia, sense perdre el temps en posis artificials ni escenografies preparades de cara al negoci de la TV. Perquè viu el futbol amb la mateixa passió i alegria que quan tenia 10 anys, però que l'entén a la perfecció i l'executa com ningú.


Inventin una altra cosa senyors de la FIFA i France Football, perquè mentre no ho facin seguirem assistint a debats estèrils i reclams inútils. Arribarà gener, hi haurà una gala i la Pilota d'Or, any rere any i sempre amb absoluta justícia, s'anirà per Rosario.


Perquè en realitat, amb el cap fred i el futbol a la mà, hi ha molt poc que discutir.Article Publicat el 13 d'octubre a La Veu del Rioba

  
Per Rodolfo Chisleanschi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada