divendres, 28 de desembre del 2012

Pretemporada 2013 de la Selecció Argentina de Pàdel


La clau per tenir una temporada amb èxit comença aquí

Comença l'any esportiu i amb el mateix la necessitat de preparar-te per afrontar de la millor manera. És per això que anem a referir-nos a la pretemporada, fase essencial en tot programa d'entrenament.

L'anuari esportiu amb els meus jugadors ho dividim en quatre etapes: La part principal o competitiva, que la desenvolupem des del primer torneig més important fins a la realització del torneig de tancament o màster de la categoria, un període de post competència o transició, que com el seu nom ho indica es refereix, finalitzada la competència, on l'esportista realitza tot tipus d'activitat esportiva, evitant jugar a pàdel. L'etapa de precompetencia o pretemporada, que s’initziarà el primer dia de febrer i s'estendrà per espai de quatre setmanes per després per després culminar amb la quarta i última etapa que és la de posada a punt o ajust de velocitat de joc, on el jugador està llest per afrontar el calendari competitiu.

• Febrer: PRETEMPORADA
• Març: POSADA A PUNT
• Març a Desembre: PERÍODE DE COMPETÈNCIA
• Desembre i Gener: TRANSICIÓ

Presentat l'anuari esportiu, em refereixo ara només a la pretemporada, etapa molt important en l'elaboració de tot pla d'entrenament, etapa que fixés les bases de força i resistència on ens recolzarem tot l'any, per treballar les diferents capacitats especials que el esport ens sol·licita. És aquí on buscarem elevar al màxim les capacitats dels sistemes que predominen quan s'intervé dins de la pista, és aquí on intentarem posar l'accent en els errors o defectes tècnics.

Per poder fer més gràfica aquesta nota, ve la periodització que durem a terme a partir de febrer quan iniciem la pretemporada amb els jugadors professionals i menors de la Selecció Argentina de Pàdel.



Bé, com poden observar les dies, són amb diversos torns d'entrenament, l'estructura de càrrega és de gran qualitat i baixa durada, l'entrecreuament d'estímuls de peses, al costat de la part tècnica, el joc i la part aeròbica, fa que el jugador rebi estímuls específics.
Ara hem d'omplir cada un dels dies amb els exercicis específics i alhora hem d'identificar a cadascun dels esportistes a l'hora de dosificar la càrrega.

En pla generals al que l'entrenament de la força, es refereix hem de recalcar el desenvolupament d'abdominals i espinals, sentadillas, carregades de potència, treball de dorsals i pectorals conjuntament amb un desenvolupament de la força d'espatlles, és al que hem abocar-nos tractant d'incrementar els valors de força.



Mentre que a la resistència, un treball aeròbic de base amb molt desenvolupament de la capacitat és el principal objectiu, buscant treballs intermitents que ens permetin desenvolupar un sistema potent.
No hem d'oblidar la flexibilitat, és tan important com la força i la resistència, és aquesta capacitat la que ens permet mantenir la vida útil del múscul, la qual ens permet guanyar en agilitat i destresa quan s'interrelaciona les tres capacitats esmentades.



Des del tècnic tindrem l'oportunitat de corregir errors o defectes tècnics, com així també tornar a desenvolupar cada un dels cops, com així també la possibilitat de començar a jugar buscant portar el treballat amb la canastra al joc.

Bé espero que aquesta nota et brindi una referència de com encarar el teu any esportiu, recorda que un bon entrenament de base et permet una temporada més regular. Fins a la pròxima.
Per Gustavo Balquinta
Entrenador de la Selecció Argentina de Pàdel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada